fbpx

Pro cycling v Itálii

Dres, silniční kolo a nekonečné možnosti, kam vyrazit. Kdo by se nechtěl mít jako profesionální cyklisté, kteří tráví i několik dní v sedle kola a projíždí těmi nejkrásnějšími částmi Evropy? To je přece něco úžasného!

Na druhou stranu ale uznejme, že taková cesta na kole v kopcovitém terénu Corvary nebo na vrcholek v alpském průsmyku Passo dello Stelvio s doprovodným týmem si žádá dobrou fyzickou kondici.

A tohle nás opravdu nadchlo! Co takhle strávit na kole na Apeninském poloostrově ne jeden, ale rovnou několik dní? Vydáte se po cyklistických trasách a během několika dní poznáte úžasné části Itálie. Vězte, že samotné vás jet nenecháme. Tak jako profesionální silniční cyklisty vás bude po celou dobu doprovázet tým složený z profesionálů, kteří se postarají o to, abyste si tento cyklistický zážitek vychutnali na úrovni.

Zajímá vás, na jaké členy týmu se můžete spolehnout? Pojede s vámi profesionální trenér cyklistiky, nutriční specialista, mentální kouč a sportovní masér. Ano, víme, že nešlápnete do pedálu jako Roglic a ani nebudete svištět z kopců v závěsu Juliana Alaphilipe. Je ale jisté, že na této soukromé jízdě po Itálii budete mít profesionální cyklistické zázemí.

Itálie láká cyklisty nespočtem zajímavých míst. My vám ale představujeme sluncem zalitou Apulii, která nabízí poklidně se vinoucí cesty, na kterých vyzkoušíte svou fyzickou zdatnost, ale užijete si také scénickou jízdu. A nemusíte pokořit všech 21 etap jak na Giro d’Italia. Vždyť jste na dovolené, tak si tento krásný region plný vůní a chutí užijte svým tempem: pomalu tak, abyste stihli pojmout všechny drobnosti a zároveň tak rychle, abyste najeli co nejvíc. Uvidíte, že po dnech v sedle kola a s profesionálním týmem po boku se vám výrazně zlepší technika jízdy.

Pojďte se nyní podívat, jak by mohl vypadat váš soukromý pro cycling v Apulii:

Santa Maria di Leuca Basilica and Colonna Corinzia

Den 1 – Příprava 

Zázemí k odpočinku najdete v Borgo Egnazia, 5* resortu, který rozpíná svá křídla mezi olivovými háji na apulijském pobřeží a je koncipovaný jako typická apulijská vesnice zahalená do luxusu.

Luxusní základnu už máte, na řadu přichází profesionální bikefitting. Můžeme pro vás zajistit vypůjčení profesionálních jízdních kol Bianchi, ale samozřejmě si můžete přivézt i vlastní kolo. Kolo už máte seřízené, takže se můžete sejít s mentálním koučem, se kterým se blíže podíváte na to, jak se lépe připravit na cestu po psychické stránce, jak se soustředit na výkon nebo jak správně relaxovat.

Borgo Egnazia

Den 2 – Podél pobřeží do Polignana

Po probuzení je třeba harmonizovat tělo a mysl. Čeká vás 30 minutová lekce jógy, po které se posilníte snídaní a v doprovodu profesionálního trenéra cyklistiky se pak vydáte na cestu na kole podél pobřeží. První den najedete krásných 77 km. Terén bude většinou rovný, projedete středověkými vesnicemi schovanými na útesech, kolem mořských jeskyní a podél tyrkysového moře až vás přivítá Polignano, kterému se říká apulijské Amalfi. Pro tento den už necháte kolo stranou a dopřejete unaveným svalům odpočinek při uvolňující masáži.

Polignano

Den 3 – Přes olivové háje do Ostuni a Monopoli

Tímto dnem začíná ten pravý cyklistický zážitek. Budete mít před sebou 136 km do města Ostuni a zpět na Jaderské pobřeží. Terén a sklon se značně mění – nečekejte rovinku, jako den předtím. Budete projíždět ikonickými apulijskými olivovými háji a vinicemi, takže se připravte na opravdový výdej energie. Po tomto výkonu vás čeká zasloužená uvolňující masáž svalů, po které se sejdete s nutričním specialistou a podrobně spolu proberete vhodnou stravu a povíte si o vašem výkonu.

Puglia

Day 4 – Alberobello, Locorotondo & Cisternino

Tento den se ponese ve znamení kopcovitého terénu, který propojuje ikonická města Apulie, jako je například Alberobello zapsané na seznamu světových památek. Na cestě do jedněch z nejkrásnějších měst se připravte na působivé stoupání a svištění z kopce dolů, ale i klikaté cesty apulijského venkova. Nemusíte sprintovat do cíle po vzoru Marka Cavendishe, zastavte se na oběd a poslední úsek zdolejte s bublavým nápojem (tak, jak to dělají profíci na finální rovince Tour de Francie).

Alberobello, Puglia, Italy

Privátní pro cycling v Itálii

Tento čtyřdenní program je jen ukázkou toho, jak lze pojmout privátní pro cycling v Itálii. Nemusíte se pevně držet tohoto itineráře – v sedle kola můžete strávit přesně tolik dní, kolik si přejete a výběr regionu také záleží jen na vás. Itálie má spoustu míst, která potěší všechny cyklisty. Hornatý sever je známý etapami prestižního závodu Giro d’Italia, což je jistě vrcholový zážitek, ale mějte na paměti, že ta nejlepší jízda na vás čeká na cestách z jihu na sever.

Cycling, Dolomites

Země mnoha tváří vás zve na vyjížďku po svých úchvatných cestách, kterých je tu opravdu nespočet. Láká tím tak spoustu milovníků silniční cyklistiky. Doplácí na to hlavně oblíbené Toskánsko, kde zvlněné cesty zdolává docela hodně jezdců. Tak proč to nezkusit trošku jinak a spojit chvilky v sedle kola s prohlídkou Florencie, Benátek nebo Milána?

Víme, že vás cyklistika baví, a pro cycling je naprostý top. Vydejte se proto s námi do různých částí Apeninského poloostrova na kole. Zážitek ve znamení silnice, scénické krajiny, kola, dresu a profesionálního zázemí začíná na 1000 EUR na den a osobu. Stačí jen šlápnout do pedálů!

Objevte s námi svět

Zobrazit další

Podobné články